Sommerhus 03

Fiber giver uanede muligheder

Fiber er en teknologi, der giver nærmest uanede muligheder for at sende og modtage data med høj hastighed.

Fiberbredbånd er den fremtidssikrede løsning, fordi det er nærmest umuligt at udnytte det fuldt ud.

Behovet for at være koblet på et lynhurtigt internet er steget voldsomt de seneste år. Virksomheder, private og sommerhusgæster forventer efterhånden, at de kan få adgang til fibernet.

Derfor er det så vigtigt at få det rullet ud til alle i Vestjylland.

Fiber

Hvad er fibernet?

Fibernet er lavet af glas og er designet til at transportere data med lysets hastighed langs det indre af fiberens kerne. 

Fibernet er fundamentet for alle de bredbåndsteknologier, vi kender i dag. Både dem, der er kabelbaseret, trådløse og mobile. 

Med fibernet kan der opnås næsten ubegrænset båndbredde. En anden fordel er, at hastighederne på fibernettet er lige hurtige, hvad enten det gælder download eller upload. Det er især vigtigt, når møder eller undervisning foregår via Zoom eller Teams.

Der er mange mobilmaster og antenner i Danmark. De står for den trådløse forbindelse til din telefon. Men de mange data, der skal udveksles mellem telefonerne, bliver ført fra mast til mast via fibernettet, der er gravet ned i jorden.

Se, hvordan fibernettet fungerer

Dansk Energi har produceret en video, der viser, hvordan fibernettet fungerer. Se den, og lær mere om det stykke infrastruktur, der binder os alle sammen.